Mörarps IF - Laget i vårt hjärta

Av Bilal Assaf - 11 februari 2015 11:30

Så var äntligen 2015 igång på riktigt. Förra veckan gjorde vi i Mörarps If seniortruppen årets första träning efter en pausad senior verksamhet är vi igång igen.  Det har rört om i grytan lite sen senast, med en ny styrelse samt huvudansvaret för seniorerna har tagits över av två nya tränare. Den här gången i form av Fredrik Bernt och Patrick Pale Pettersson som delar på huvudansvaret.

Tränarstabben har satt tydliga riktlinjer för 2015 och Mörarp känns klart mycket mer seriösare än tidigare. Ledarstaben har gett ett gott intryck och känslan efter dem första träningarna känns oerhört spännande och samtidigt ser förutsättningarna för att lyckas finns på plats i klart högre utsträckning än tidigare.

Närmast väntar träning på torsdag följt av måndag och sedan rullar det på fram till matchpremiären. Håll koll här i bloggen, på laget.se och även på vår Facebook sida för att se om det dyker upp några nyheter eller artiklar inom snart framtid.

Historian bakom återkomsten!

Det var tidigt en strålande sommardag i mitten av juli månad då fåglarna kvittrade, parasollerna var visserligen nerdragna med det var så skönt och lugnt i min lilla etta i området Dalhem. En 38 kvadratmeters lägenhet vistas oftast inte många personer i, men undantag om det är en ägare med arabiska rötter. Nämligen ca 10 personer (Jag, Ali, Jalal, Hamodi, Feriz, Mergim, Eddie mm) som oftast snackade skit och tro sig bli fulla med vatten instället för öl. Men glöden till fotbollen sprutade verkligen i vissas ögon när vi tog upp att spela fotboll tillsamman. Vägen fortsatte med hamodis engagemang och vilja att ta tag i saker och där med kontaktade styrelsen. Möten bokades in…

Av Bilal Assaf - 26 maj 2013 13:06

Samtidigt som en röd lagmaskin häller öl över Jupp Heynckes på en festvåning i närheten av Wembley måste vi fokusera på den vackra och sanna fotbollen i division 6. Likt en supersub har jag fått chansen att hoppa in på bloggarenan och kommer givetvis göra som jag alltid gör: Hålla det enkelt och undvika extravaganser.

Säsongssumeringar i slutet av säsongen tenderar att bli så strömlinjeformade att man somnar efter ungefär 4 meningar. Därför ser jag det som mer självkklart än konstigt att summeringen istället kommer efter 8 matcher. Logiskt? Nej. Bra? Lika bra som Johan Granlunds motläggsteknik: Fantastisk!

Säsongen inleddes med 3 raka förlustmatcher. Vi blev förnedrade och bortgjorda till den milda grad att till och med de mest trogna Mörarpsåskådarna (min släkt) säkerligen funderade över vad i hela fridens namn som kunde gå så fel på bara en försäsong. Förra säsongen hade ju vartenda lag som kom till Vidablick blivit förnedrat och söndersmulat av det blåvita tåg som susade fram genom sjuan. Sämre spelare? Sämre tränare? Absolut inte. Däremot en övertydlig demonstration av vad som händer med ett lag där spelarna inte jobbar för varandra. I de första matcherna saknades både viljan och lagmoralen som krävs om man överhuvudtaget har ambitionen att vinna matcher. Det var håglöst och viljelöst. Det så ut som problem utan lösningar. Det var, som Jalal så elegant uttryckte det: KAOS!!!

Lösningen på problem som detta är lika självklar som enkel: Spelarna måste börja acceptera varandra och alla måste jobba för sina lagkamrater. Den första skymten av detta såg vi mot Billesholm, då lagets första poäng bärgades. Det var en livsviktig poäng som vägde ton mer än många av de segrar som plockades förra säsongen. Poängen var mycket riktigt en logisk konsekvens av den lagmoral och glöd som hade tänts bland spelarna. Plötsligt fungerade presspelet och rörelsen kom igång. Även om det saknades den önskvärda självklarheten i passningsspelet, så krigades poängen hem.

Matcherna efter denna har generellt sett varit bättre. I ett par matcher ( Vallåkra, Teckomantorp) har vi malt ner motståndarna med det spel som vi känner oss trygga i och som ger behagliga flashbacks till förra säsongen. För vem minns inte Albins briljanta framspelning till en fri Ali mot Teckomantorp? Vem kommer inte komma ihåg Gustavs och Marius uppofrande spel som har gjort att Bengan lugnt kan stå och pilla in en prilla snus mitt under brinnande anfall?

Konklusionen är enkel! Vi är ett dåligt lag när vi blir ett gäng håglösa bönder som ogillar varandra.

Vi är bättre än de flesta lag i serien när vi spelar som vi ska och jobbar för varandra.

Förstått? Bra. Då fortsätter vi på den inslagna vägen och undviker fler onödiga plumpar i det mytiska protokollet.

//Vänsterbacken.

Av Bilal Assaf - 14 april 2013 20:02

Mörarp fick vända hem från Olympiafältet utan poäng efter eftermiddagens premiärmatch mot Stattena IF. 0-2 i paus blev till slut en tung 2-5 förlust för Mörarps IF.

Mörarp fick det svårt i inledningen av matchen där Stattena började i ett rasande tempo och det dröjde bara någon minut innan Stattena fick göra sitt första mål för säsongen.  Stattena fortsatte med att sätta hög press mot oss vilket skapade några bra målchanser som dock inte reducerade till något mål.

Mitten av första halvlek vaknade Mörarp till liv och man växte allt mer ju längre matchen pågick. Man fick igång några fina omställningar men Mörarp lyckas inte skapa någon 100 procentig målchans och precis innan halvtidsvilan lyckas Stattena utöka ledningen till 0-2.

Efter några kloka ord under pausvilan kunde andra halvlek inte ha börja bättre, efter en perfekt brytning av Jack Lundkvist ställde Mörarp om blixtsnabbt. Jack slog en perfekt kross boll på vänsterkanten till Bilal Assaf som därefter slog ett strålande inlägg på bortre stolpen som Nedim nickade in 1-2 målet.

Vid ställningen 1-2 till Stattena sjönk tempot rejält och Mörarp IF försökte ändra matchbilden genom ett par byten som tyvärr inte var så lyckade och istället kommer Stattena att ta över matchen. Stattena fick utdelning för sin höga press, inte bara en gång utan ett par gånger då de lyckas både göra 1-3, 1-4 och dessutom 1-5.

Mörarps IF lyckades dock ändra på tillställningen en aning då Bilal Assaf hittar ett perfekt djupledboll bakom Stattenas backlinje till en fri Jalal Assaf som runda målvakten och då Stattenas målvakt hamnar i efterkälke så hade han inget annat val än att dra ner Jalal Assaf vilket resulterade till straff. Jalal Assaf gör inget misstag och sätter bollen till vänster om målvakten och 2-5 var ett faktum.

Ett dilemma som vi nog aldrig kommer få svar på är hur Stattenas målvakt inte får rött kort då han var siste man i försvaret när han drog ner Jalal Assaf och enligt regelboken ska det vara frilägesutvisning som ska resultera i rött kort men varför det inte blev så är en gåta för oss alla.

Skrivbent: Bilal Assaf och Mergim Sahitaj

Av Bilal Assaf - 6 april 2013 16:44

Våren 2013 närmar sig med stormsteg och seriestarten är bara runt hörnet. Nästa vecka drar Mörarps IF serie Div 6 Nordvästra Skåne B igång och jag talar nog för alla när jag skriver att längtan har varit lång. Men nu är den äntligen här och vi ser fram emot en lyckad säsong och förhoppningsvis uppflyttning.

Bloggen har visserligen legat på is men Mörarps IF har visat stora framsteg och en form som är väldigt viktig inför en säsongsstart. Senaste träningarna har varit intensiva och bra, dock finns det skavanker som måste fixas. Truppen inför i år ser bra ut och det har vi även visat under nyårssaluten där vi var nederslagstippade men tack vare vilja och kvalité kunnat motbevisa det. En del spelare från förra säsongen har vi inte sett skuggan av, vilket visat att det brustit på en del positioner under försäsongen. En del spelare har lämnat och en del har av olika anledningar inte dykt upp.

Det har varit en lång försäsong och nu väntar den så efterlängtade premiären. En premiär som tar med sig känslor som spänning, längtan och glädje. En bra säsongsstart är väldigt viktig då sammanhållningen och lagandan blir väldigt positiv vid en bra start. Dock ska man inte glömma att det endast är en av tjugotvå matcher och man ska inte gräva ner sig för mycket om det går sämre än förväntat.

Truppen ser en aning annorlunda ut jämfört med förra säsongen, vi har rört om lite i grytan och spelare har både lämnat och kommit. Nyförvärven för i år har tagit för sig och målvakterna Ted och Bengtsson har visat goda kvalitéer som kommer vara viktiga för i år. Jack och Daniel är två mittfältare som vi kommer ha nytta av och som säkerligen kommer göra bra ifrån sig denna säsong.

Vi har haft en del spelare som gjort väldigt bra insatser och som är värda och lyfta upp. Både David Ohlsson och Jalal Assaf har utvecklats och visat att dem är att räkna med i år. Simon Nilsson har klivit in i leken och även han visat en hög nivå speciellt under Nyårssaluten.

I år hoppas vi på att fler yngre spelare ska kliva fram, vi hoppas att Japhet Malasusa som gjort en del mål i försäsongen ska blomma ut men även Matias Jaström, Kim Sörrensen, Jon Lundkvist och Albin m.fl kommer vara och räkna med.

Skrivbent: Bilal Assaf och Mergim Sahitaj.

Av Bilal Assaf - 11 februari 2013 14:41

Det blev uddamålförlust när Möarps IF mötte Härslöv i Landskrona IP efter en mycket tät match som innehöll få chanser åt båda håll. Men det var Härlöv som gick vinnande ur striden efter en omdiskuterad straff som avgjorde matchen. (1-0) En typisk träningsmatch så här början av februari.

Det var kallt och ganska så sorgligt väder i Landskrona IP, en träningsmatch som inte höll mycket offensivt spel av både lagen. Första halvleken började ganska avvaktande där både lagen kände på varandra inledningsvis. Mörarp lyckades skapa ett par halvchanser via fasta situationer där Jack Lundqvist slog fina inlägg. Men vassare än så kom aldrig lägen och istället lyckades Härslöv trycka dit 1-0 målet från 11 meter efter en mycket billig straff.

Andra halvleken försöker Mörarps IF trycka upp lite men Härslöv visade att man hade kontroll över matchen. Härslöv lyckades komma för bi en och en annan gång men då var antigen försvaret på hugget och lyckades försvara bra eller så var målvakten Bengtson på tå och som gjorde några fina aktioner som målvakt. Matchen slutade med uddamålsförlust för det blå laget i en träningsmatch som hade få chanser åt båda håll.

Inhopparna Jon Lundqvist och Kasim Hamzi visade fin form.

Utropstecknet!

Uppladdningen: Inte så bra av visa spelare, många spelare såg ganska avslocknande ut, visa stod och pratade vid sidan av under uppvärmningen vilket gör att man inte är på hugget. OBS! det är ingen fritidsgård, skärpning.

Mittfältet: Det saknades mer kreativitet i mittfältet för att lyckas helt och hållet. För lite stillastående ibland.

Frågetecknet?

4-2-3-1: Kan ses som en defensiv uppställning, har vi materialet för att lyckas, är uppställingen rätt för Mörarp.

Av Bilal Assaf - 14 januari 2013 14:37

Igår drog det igång, andra inomhus turneringen under 2013 skulle äga rum i Harlösa, en tätort i Eslövs

kommun. Ni hör nog själva, tråkigaste staden där en Fotbolls cup skulle spelas i ett Ingermanland. Det skulle bli värre, lagen höll ingen kvalité alls, bönder av högsta sort och Mörarps IF föll tyvärr garanterat med i samma kategori.

En sen söndagskväll spelade Mörarp sin första match mot GOF IF i en 13 minuters match som slutades med en vinst. Men det var hemma laget som öppnade starkast och lyckades ta ledningen med 1- 0. Det dröjde inte länge till innan kvitteringen skulle komma genom en nykomling till Mörarp, nämligen Jon Lundqvist som får en fin träff och lyckas skjuta in bollen i bortre krysset. Mörarp tryckte allt mer på vilket reducerade till en straff när Mattias Janström blir nerknuffad i straffområdet.  Straffen tar Jack Lundkvist hand om hur säkert och kyligt som helst gör sitt första mål i turneringen 1-2 till Mörarp som blir slutresultatet. Där med har bröderna Lundkvist prestenterat sig på bästa sätt i den blå tröjan.

Andra matchen blev inte lika kul som man hade förväntat sig hos Mörarps IF, tidigt i inledningen av matchen åkte Målvakten Ted Arvidsson på rött kort. Med en man mindre på plan lyckas Snogeröds IF ta ledningen med 1-0. Mörarp lyckas dock kvittera till 1-1 genom Bilal Assaf som dök på bortre stolpen när han knoppade in bollen i mål genom en frispark som Robin Mårtensson tog hand om. Mörarps IF tappar allt mer fokus och markeringen som gör att Snogeröds lyckas inte bara göra ett och två mål till utan hela 5 mål till, matchen slutar 6-1.

Sista matchen skulle bli avgörande för Mörarps IF när Barrikaden stod för nästa utmaning. Mörarps IF behövde alla poängen för att lyckas avancera sig vidare från gruppen. Början av matchen började ganska avvaktande från bägge lagen och det bjöds inte något till spel. Men det var Barrikaden som fick in ledningsmålet och det återstod ändast 1.30 min kvar av matchen innan Mörarps IF vaknade till liv. Först lyckas Jon Lundkvist på egenhand skjuta in 1-1 målet och dryga minuten kvar kom de efterlängtade segermålet av Bilal Assaf.  Där med gick Mörarps IF vidare till kvartsfinalen.

I Kvartsfinalen väntade hårdare matstånd, Marieholm IS som klar gruppvinnare. En blek och ganska så dålig insats tog det stop för Mörarps IF när Marieholm körde över Mörarp med hela 4-0.

Mörarp: Skytteliga

1. Bilal Assaf (2 Mål)
1. Jon Lundkvist(1 Mål)
3. jack Lundkvist (1 Mål)

Av Bilal Assaf - 8 januari 2013 16:52

Mörarps IF har dem senaste decennierna varit ett udda lag som inte räcker till i nyårsaluten, ett lag som gång på gång åkt ut den största inomhus turneringen i Helsingborg och ett lag som inte tillhör dem bästa i nyårsaluten. Men 2013 skulle bli lite annorlunda, ett år av många små enastående detaljer av högsta kalibier och ett år man ska vara stolt över.

Vi får gå tillbaka i tiden närmare bestämt 15 år sedan innan Mörarp lyckades går vidare från första mötet, året var 1998 när man slog Makedoniska med 3-1. Sedan starten 1971 fram till 89 var man ett lag som troligtvist var starkast än någonsin, men sedan skedde något som inte fick hända. Året 1999 fram till 2012 var åren man inte vill minnas iallafall inte under nyårsaluten, ett decennium man vill helst sudda bort från kartan och ett årtionde av hopfallande ras. Men vändpunkten skulle komma….

Den 3 januari 2013 skulle Mörarp inviga att spela första seniormatchen i den nya Helsingborgs Arena i Nyårsaluten då Bergandy stod för första utmaningen. Givetvist var det nervöst och skakigt för bägge lagen, men det dröjde drygt 40 sekunder innan Mörarp tog ledningen genom Ali Assaf som dök upp på bortre stolpen när han knoppade in bollen i mål genom en friskpark som Nedim Hadzihasanovic tog hand om. Ali Assaf blev första målgöraren för seniorer i den nya Helsingborg Arenan. Matchen slutade 6-2 till Mörarp, Nedim Hadzihasanovic snappade till sig andra målet följt av Jalal Assaf. 4-2 kommer efter knappt 15 minuter. Målet görs av målvakten Marcus Bengtsson. Efter 18.07 sätter Mörarps Simon Nilsson spiken i kistan efter en omställning. Med tre sekunder kvar gör Mörarp 6-2 efter att målvakten skjutit ett praktskott i krysset som touchade på David Ohlsson. 6-2 blir slutresultatet och Mörarp går rättivist vidare.

Mörarp vidare till 8-delsfinalen där Allerum stod nästa lag att besegra. Allerum som lottades vidare i 16-delsifinalen och som skulle spela sin första match och sista efter en dramatisk match.

Mörarp inledde även denna match med att göra första målet efter ett behärskat avslut från nära håll av Simon Nilsson. Allerum får till en kvittering och 2 minuter senare en ledning.  Men Mörarp visar styrka och energi och lyckas få dit ett mål i den 13 minuten av Kevin Söderberg och därefter visar David Ohlsson en mental styrka när han först fintar av en försvarare och sedan prakt skjuter från mittplan i bortre stolpen och Mörarp har vänt på steket. På frispark kvitterar Allerum då drygt två minuter återstår. Mörarp trycker på i slutet, men matchen går till förlängning. Första målet avgör. Två mållösa förlängningsminuter är avverkade. Nu väntar två nya och spel med en man mindre för respektive lag. Det tar fyra sekunder, då gör Simon Nilsson matchavgörande 3-4 efter att vunnit kampen om bollen. Speciellt i sammanhanget är att detta är Nyårssalutens 15 000:e mål i historien genom alla tider.

Dubbel glädje för Simon Nilsson och Mörarp. Avancemang efter ett nervpiller till match - och ett avgörande mål som går till historien.

I kvartfinalen väntar regerande mästarna Eskilsminne som går som tåget i denna turnéring med att först vinna 1-7 mot Förtuna och 10-0 mot FC Canarias.

Division 2 laget tar ledningen i den andra minuten innan historiska Simon Nilson kvitterar till 1-1. Sex minuter har passerat och det är en jämn tillställning med en hel del målchanser efter knappt sju minuter återtar Eskilsminne ledningen. Men det skulle bli svårt för division 2 laget eftersom Mörarp lyckas ännu en gång kvittera genom Målvakten Marcus Bengtsson som gör sitt tredje mål i turneringen. Snacka om offensiv målvakt. Sedan dröjde det tills 12 minuten innan Eskilsminne vaknade till liv och satte dit ledningsmålet. Eskilsminne växlade där efter tempot medan Mörarp slarvade i markeringarna blev det alldeles för lätt att komma för bi, slutresultatet 8-2. Mörarp gör sin bästa match mot Eskillsinne i alla fall i dem första 12 minuterna.

Efter avancemanget från division 7 till division 6 så visar man en fortsatt form i det nya året. Nyårsaluten har bjudit på många överraskningar samtidigt som det finns en del att jobba på som att hålla i fortsatt högt tempo i 20 minuter och att vi måste bli mycket mer disciplinerade vilket vi kommer att jobba en hel del på under 2013.

Årets spelare i Nyårsaluten för Mörarps IF

Vi har haft en mycket bra turnering och många spelare har visat god form, vilja och attityd. Jag tillsammans med ledaren har utsätt några spelare som under turneringen har varit bäst. Nomeneringen lyder….

En spelare som har utvecklats under åren och blivit en spelelegant spelare som har en farlig attityd på planen. En spelare som uppfattar saker och ting snabbt och en spelare som med sin speluppfattning kan hota dem flesta. Denna spelare har visat vägen för Mörarp och varit en stor anledning att Mörap har lyckats, spelaren är Simon Nilsson.

Den andra spelaren har lyckats smälta in gruppen på så kort tid att han har blivit en viktig pjäs, en spelare som har en riktigt bra doja samtidigt som han är smidig och bra med fötter, denna spelare är en nykomlig målvakt och heter Marcus Bengtson.

Jag vill även ge beröm till David Ohlsson och Jalal Assaf som båda har kvalitéer att förändra en matchbild. Dessa herrar kommer att vara och bli spelare som kommer att tillföra defensiva krafter som offensiva krafter.

Av Bilal Assaf - 17 december 2012 16:32

Nedräkningen till 2012 börjar nå sitt slut samtidigt som nya dörrar ska öppnas 2013 för Mörarp, Portar som står redo för att öppnas för spel i division 6 förbereds med stora steg och vi bifinner oss i tankar och drömmar som förhoppningsvis ska uppnås.

Mitten av november, närmare bestämt 15 november och en månad framåt är en tid då tränarna kan känna sig oroliga, vilka spelare stannar egentligen. Många rykten har de varit, visa har tyvärr lämnat andra har kanske lagt av men framförallt har förstärkning kommit och det ska bli intressant att följa.

Nyförvärv

Gustav Åkerlund, Mittback, Helsingborg Östra
Lång, starkt mittback som är passningsskicklig och bra med huvudet som spelat i Helsingborg östra i flera säsonger. Kommer förhoppningsvis att tillföra positiv attityd och ett aggressivt och fysiskt spel i mittbacksrollen.

Torres Nasri, Ytterback, HF Olympia
Vänsterfotad ytterback som bidrar med mycket vilja och energi till laget som spelat i HF Olympia i 2 säsonger. Torres har haft lite uppehåll från fotbollen men är nu tillbaka i spel för Mörarps IF.

Marcus Bengtson, Målvakt, Helsingborg Östra
En ung målvakt med bra reflexer och ett säkert och lugnt spel med fötterna. Är en Påarp produkt som spelat länge för Helsingborg Östra och har spelat A-lagsfotboll i högre division. Kommer förhoppningsviss att vakta målet under 2013.

Jack Lundqvist, Ytterback/Mittfältare, Helsingborg Östra
kreativ, smart, spelintelligent och bollbegåvad mittfältare som kan spela såväl på centralt-mittfält och som ytterback. Har en riktigt bra vänsterfot, är lugn i sitt spel och dessutom kan användas på flera positioner.

Jon Lundqvist, Helsingborg Östra

Lillebor till Jack som tillsammans spelat i Helsingborg Östra, Jon har framförallt en bra vänsterfot och kan komma att tillföra en hel del till laget. En ung spelare som kommer säkerligen att växa som fotbollspelare.

Daniel Skoog, Yttermittfältare, (HIF) Helsingborg Östra

Ung offensiv spelare med bra teknik som kan skapa chanser på egen hand. Kommer förmodligen att tillföra sina offensiva egenskaper till laget.

Albin Åkerlund, Eskillsminne
Lite avig och ung stark spelare för sin ålder som är duktig på att hålla i bollen. Tillhörde Eskillsminne innan han anslöt sig till Mörarp

Hampus Sjöstrand och Ted Arvidsson, har även skrivit på från Helsingborg Östra. Mer info om dessa herrar kommer.

Förluster

Fady Jacob, anfallare, Helsingborg Östra
Fady Jacob besitter en fin teknisk och en bra blick för spelet vilket gör honom till en spelskicklig och smart ytteranfallare. Han är mycket avig och irrationell forward som är duktig på att hålla i bollen och som stod för en del mål och assist i Mörarptröjan. Spelade bara en halv säsong i klubben innan han tog steget till Helsingborg Östra.