Mörarps IF - Laget i vårt hjärta

Senaste inläggen

Av Bilal Assaf - 24 september 2012 17:55

Det står nu klart att Mörarp spelar i Division 6 nästa år när man i lördags slog Hasslarp bort med 1-4. Mörarp gjorde en riktig stark förstahalvlek och gick upp till en 0-3 ledning samt en mindre bra andra halvlek, men det räckte till ett avancemang.

Det synes tydligt på alla spelare och ledare att det var en viktig match som väntade, man var taggade och motiverade till 100 % samtidigt som man var medvetna att det inte skulle bli en enkel match borta mot Hasslarp.

Det dröjde inte ens 1 minut innan första farliga chansen dök upp för ett så motiverat Mörarps IF, Fady fick till ett bra skott som går strax utanför krysset. Men Fady skulle replikera, det efter att Mickey vunnit duellen som hittar Fady som retfullt enkelt kan chippa in bollen i mål, 0-1 till Mörarp var ett faktum.

Det synes tydligt hur man kämpade tillsammans i första halvlek, Robin Mårtensson vann ständigt duellerna i mittfältet och det gjorde att man fick Hasslarp i obalans.  6 minuter efter stod det 0-2 till Mörarp på anslagstavlan.  Andra målet skulle bli ett riktigt fint mål av Mickey Davidsson, ett distans skott som oturligt nog touchar den på en Hasslarp spelare innan den dyker in i målet.

Det fanns några offside situationer där vi kunde gjort det bättre, för heta framåt gjorde att vi inte fick till några mål till. Men innan pausvilan var slut fick man till ett mål till som skulle betyda 0-3, Kim som inte gjorde mål fick istället bjuda på en fin assist, mellan 2 spelare som hittar Jalal Assaf som enkelt kan trycka dit 0-3 målet i botre stolpen. En stabil och godkänd förstahalvlen får man ändå säga.

Andra halvlek blev inte lika bra som första halvlek, Hasslarp som satte en mycket högre press på oss vilket gjorde att vi tappade vårt spel. Visserligen var mattan lite för ojämn och man halkade ibland men framför allt tappade man lite fokus på passningarna. Hasslarps press på Mörarp gav utdelning när en timme hade spelat, 1-3.

Det blev lite hetta disketioner men man höll huvudet kallt och fortsatte länge för att få dit ett mål till. Det fick vänta tills 88 minuterna innan målet äntligen kom, det genom att Rufki till slut fick in bollen i mål vilket skulle bli sita målet.

Ett lyckligt slut och en så efterlängtad uppflyttning bjöd spelarna och ledarna på vågen till vår kära lilla publik som stöttade oss.I omklädningsrummen kom vårt firande att explodera i alla fall av vissa spelare och ledare för den delen.

Av Bilal Assaf - 21 september 2012 23:30

Imorgon kan resan mot 7 ta slut omgående, om man skulle besegra Hasslarp borta kan man påbörja ett nytt kapitel, ett kapitel som styrelsen, ledningen och spelare har jobbat hårt för att kunna bli sann, nämligen ett kliv uppåt mot division 6.

Visserligen ska man inte ta något i försprång för det krävs fortfarande en 100 % inställning, en viljestark kämpainsats för att kunna avancera sig vidare, men det kan vara roligt att kunna fantisera sig ibland och kunna tro på det för att lyckas.

Vi är inne i en positiv, optimistisk känsla som verkligen har satt sig i gruppen, vi vågar tro på oss själva och dessutom har de senaste resultaten visat att det inte bara är en känsla utan det är också fakta. Vi är ett starkare lag när allt stämmer och det här laget har potential att nå högre höjder.

Tittar man närmre på vår motståndare imorgon så har Hasslarp haft det mycket svårare år och har ändast plockat ihop 13 poäng hitintills. Med 64 insläppta mål och 29 gjorda mål ligger det på en tredje sist i tabellen. Nog snackat om Hasslarp…

Nu kör vi, nu ska vi göra det absolut bästa av det hela, oavsett hur vägen dit kommer att se ut så finns det bara vinst på kartan. Taggade och laddade inför matchen är iallafall jag och hoppas på att alla i laget har samma känsla, då ska vi kunna ta hem detta tillsammans, för tillsammans är vi starka, Låt festen börja helst imorgon efter matchen.

Av Bilal Assaf - 17 september 2012 19:01

Mörarp tog en ny viktig trepoängare i går mot Jonstorp, det efter att man lyckades vända i slutminuterna. En dramatisk match rakt igenom som innehöll många olika ingredienser.

Mörarp inledde som sagt riktigt bra och skapade många olika fina sekvenser som kunde ha gett resultat. Det dröjde till den 20 minuten innan man spräckte nollan för Jonstorp, det genom en hörna som David Ohlsson slår där han hittar Fady som nickar in bollen i mål.

Man varnade redan innan matchen för Jonstorps frisparksskytt Pontus Berg, som tidigare har nätat här på Vidablick och igår var det inget undantag att han skulle slå frisparkarna. I den 26 minuten kom frisparksläget som han tryckte in i botre krysset som betydde 1-1.

Jonstorp fick aldrig någon riktig målchans efter målet i förstahalvleken och istället var det Mörarp som var det bättre laget och kunde göra sitt andra mål när ca en halvtimme hade passerat. Det efter ett fint spel i vänstra kanten som lede till ett inlägg av Fady, där Mickey Davidsson står rätt placerad och kan enkelt trycka dit 2-1 målet.

Andra halvleken blev inte riktigt som man väntade sig, böljande spel och hårt spel reducerades till att Jonstorp fick 2 man utvisade, först i den 50 minuten efter 2 gula kort och i slutet av andra halvleken, även där 2 gula kort.

Även om Mörarp var en man mer i stort sätt i andra halvleken så var man ändå inte överlägsen. 2-2 målet skulle komma och även det på en frispark av Pontus Berg. Denna gång tryckte han ner bollen intill stolpen.

Jonstorp fick oss ur balans och det blev ganska så oroligt när Jonstorp lyckas ta ledningen med 2-3 på en halv

cykelspark. Men Mörarp gav aldrig upp och man kom att utjämna när Mickey Davidsson gav oss nya hopp när han stod för sitt andra mål i matchen genom en nick.

Hoppet slocknades ganska snabbt när ett självmål skulle komma i den 81 minuten och tränarstaben fick agera snabbt med några effektiva byten. Man började med att gå ner med en tre backlinje för att hämta upp underlägget och Kasim Hamzi fick äran att visa varför han ska vara med i A-laget efter att först blivit petad och sen inkallad.

Kasim Hamzi stod för både 4-4 målet och 5-4 målet näst intill på egenhand. Han räddade Mörarp genom sina 2 mål och gav oss nya hopp att vinna serien. Även ett stort plus till Mickey och Fady som gjorde att vi fick hoppet att leva. Denna gång var samtliga anfallare grunden varför man just vann denna match.

Mörarp IF- Jonstorp IF IK
Målen, Mörarp: Fady, Mickey, Kasim
Varningar, Mörarp: Mickey, Bilal, Jalal, Marius

Av Bilal Assaf - 14 september 2012 21:47

Säsongen börjar närma sig sitt slut och det återstår endast 3 A-lagsmatcher respektive 3 B-lagsmatcher innan vi kan summera året som gått. Redan nu har vi en fantastisk positiv trend och för att minnas en förlust med A-laget måste vi gå långt tillbaka, närmare bestämt den 5 maj mot Kvidinge.

Sammanhållningen i gruppen är fantastiskt bra, vi stöttar varandra på ett postitvit sätt, både på träningarna och på matcherna vilket har skapat en bra stämning i gruppen. Vi är ett lag som vill vinna tillsammans, vi vill gottgöra varandra på planen och vi vill segla mot toppen tillsammans. Det är en av anledningarna varför vi har lyckats hitintills.

En annan nyckel till att vi har lyckats är att ledarstabben har skapat en grundide som har gott igenom till alla spelare, såsom a-lagsspelare till b-lagsspelare. Grundiden har varit att spela enkelt på marken med snabba sidoförflyttningar för att göra det svårt för motståndarna. (bakifrån – back-innermitt.-anfall) Vissa matcher har vi kunnat rulla ut våra motståndare genom vårt passningsspel andra matcher har inställning och attityd varit nyckel till vinsten.  (spelidén kommer jag komma in mer på efter säsongen)

Tittar man bara ett år tillbaka har numera truppen blivit större vilket har inneburit en konkurrens i stort sätt på varje position.  Att truppen blir större kan både vara positivt och negativt. De positiva är som jag redan nämnt, att det finns en konkurrans, det blir fler på träningarna som gör att ledarstabben kan ordna en bra träning men framför allt att det finns eller ska finnas hungriga taggade spelare som ska ge allt på varje situation, träning som match för att vissa varför man ska starta. Dem negativa sakerna är att det kan ta hårt på många spelare att inte bli uttagna eller att man ger upp och vill därifrån från klubben vilket ingen från laget eller ledarstaben vill.

B-laget har imponerat stort i år både spelmässigt och tabellmässigt ser riktigt bra ut. Föra året kom man sist i tabellen i och med att både Bosna och Strövelstorp utgick från serien.

Klart att försvarspelet är den störta anledningen att vi har lyckats, duktig målvakt som läser spelet ordagrant och ett stabilt försvarspel har fungerat.  Jag kommer att komma in mer på det efter säsongen är avslutad.  Vi har dessutom många anfallare som kan avgöra en match.

På söndag blir en mycket viktig match, då vi inväntar Jonstorp på besök. Jonstorp som vi har haft problem att plocka full Pot mot, som i mina ögon har duktiga spelare. Om jag inte mins rätt så har dem duktiga energilöppande ungt lag plus en bra mittback som har ett bra skott.  Jonstorp är även bra på att försvara sig och det är mycket viktigt att vi inte låter dem komma till avslut och leda denna match. Skulle vi hamna i underläge kan det bli svårt att vända men vi har förutsättningarna. Extra viktigt att vi är med redan från start och kan få igång vårt spel.

Några glada och positiva nyheter är att Kvidinge plockade 3 poäng mot Bergandy och att Båstad förlorade mot Össjö med 1-3. Nu är det upp till oss att vinna mot Jonstop för att leda serien.

Efter säsongen kommer jag gå in mer detaljerat på varför det gått så bra och vad som har gått mindre bra.

Av Bilal Assaf - 11 september 2012 03:18

Imponerande storseger borta mot serieledarna!

Billesholms GIF B-Mörarps IF B 2-7 (1-3)

Målskyttar: Kevin 4, Fady 2, Nedim

Mörarp tog på söndagsmorgonen en överlägsen seger mot seriesuveränen Billesholm.

Matchen var egentligen aldrig spännande utan Mörarp styrde och ställde lite som man ville. Trots att Mörarps-spelet i den första halvleken gick mycket uppochned, kvalitetsmässigt, så kunde bortalaget gå till halvtidsvila med en säker 3-1-ledning.

0-1 Kevin, assist Fady:

Fady snurrar upp en spelare på vänsterkanten och innan nästa BGIF-spelare hinner sätta in press så petar han bollen snett bakåt till Kevin. Kevin petar bollen i sidled förbi en spelare och drar på ett skott, stillastående, från 17-18 meter. Bollen får en lite wobblande bana och bollen går i vid första stolpen via målvaktens händer. Får nog betecknas som en målvaktstabbe trots rökaren.

0-2 Fady, assist Mato

Efter ett fint Mörarpsanfall så belönas man med en hörna. Mato tar hand om den och slår en perfekt boll mot första stolpen där Fady möter. Fady tränger sig mellan 2 BGIF-spelare och får en fot på bollen o styr den i mål från nära håll.

0-3 Fady, assist Robin

Efter ett brutet inläggsförsök från vänsterkanten så hämtar Robin upp tillbakastudsen. Robin vänder tillbaka upp från kortlinjen, runt en spelare, och får till ett perfekt inlägg in bakom BGIF´s backlinje. Där dyker Fady upp och stöter in bollen från nära håll, snarlikt så som han gjorde vid 0-2-målet. BGIF-spelarna skriker förgäves på domaren för att få det till offside men domarbeslutet var nog korrekt då BGIF-spelarna rusade upp för sent och misslyckades med sin offsidefälla.

1-3BGIF reducerar på en turlig frispark långt utifrån. Ett misslyckat skott tar på en täckande Matos häl och ställer Jonte i målet. Jonte hinner vända i luften men hinner inte riktigt dit för att rädda bollen.

Andra halvlek inleds lite som första halvlek såg ut, med taffligt spel. Spelet var böljande där inget av lagen kom till jätteheta chanser. Många misslyckade skott utifrån från båda lagen som inte vållade målvakterna några större problem.

Till sist fick dock Mörarp ordning på spelet och man spelade faktiskt ut serieledarna stora delar av andra halvlek. BGIF-spelarna blev frustrerade och började gnälla på domaren och skicka otaliga efterslängar mot MIF-spelarna. Under Mörarps fina spel i kombination med Billesholms tappade huvuden så kom också målen.

1-4 Nedim, assist Fady

1-4-målet var både avgörande och matchens snyggaste. Fady, som under matchen snurrat upp BGIF-spelare i mängder på kanten fick plötsligt lite ovan yta ganska centralt i banan. BGIF-försvararna backar bakåt när Fady stormar fram med bollen och de försöker göra sig beredda på en dribbling. Fady överraskar dock alla med att istället chippfösa bollen över de två backarna. Nedim kommer farandes på kanten och tar emot bollen i ett friläge. Det ser dock ut att vara en något misslyckad försa touch och Nedim ser ut att komma lite ur läget när målvakten rusar ut för att försöka avstyra. Precis när målvakten kastar sig ner mot fötterna så får Nedim iväg ett chippskott, från ca 12-13 meter, som går rakt in i bortre krysset. Mycket vackert!

2-4

Nästan direkt efter avspark reducerar Billesholm. Efter ett misstag av Mörarp så får hemmalaget ett friläge och med en yttersida, ensam mot Jonte i målet, sätter man bollen säkert i mål.

2-5 Kevin, assist Fady

Fady dribblar av minst tre motståndare på högerkanten. När alla tror att chansen är borta och att bollen ska dribblas ut över kortlinjen till en inspark så lyckas Fady passa bollen snett inåt bakåt. Där möter Kevin som ropat och löpt sig fri från sin markering. Kevin skjute in bollen på ett tillslag, hårt och lågt vid första närmsta stolpen.

2-6 Kevin, assist Fady

Fady löper med bollen i liknande läge som när han passade Nedim vid 1-4-målet. Kevin står centralt och ropar på passning i sidled. När passen ej kommer så löper Kevin in bakom Fady och sedan på utsidan av motspelarnas försvarslinje. BGIF-spelarna som endast fokuserar på Fadys fötter missar att markera ut på kanten och Fady kan sticka in bollen mellan backarna ut till Kevin. Kevin tar emot bollen med ett tillslag och avslutar sedan snabbt och oannonserat med en yttersida vid första stolpen.

2-7 Kevin, utan assist

Efter hård press lyfts bollen in i straffområdet från vänsterkanten. Mörarp nickar mot mål men bollen tar på en motståndare och studsar rakt upp i luften. Kevin hoppar sedan upp på returen och når högre än sin markerande motspelare. Bollen sitter i nät vid målvaktens vänstra stolpe och Kevin fullbordar ett äkta hattrick med en ”kind”-nick.

Under matchens avslutande 10-12 minuter så skapas massor av chanser, främst av Mörarp som med lite skärpa borde gjort tvåsiffrigt denna match.

2-7 till bortalaget räcker dock gott och väl och resultatet visade verkligen sitt tydliga språk.

Det var klasskillnad denna morgon och Mörarp visar att den goda formen sitter i!

Extra plus denna match till Fady som med hela 6p (2+4) väl får ses som matchens lirare. Ett ständigt hot mot sina motspelare med sin vassa teknik och fysik. Fady får ofta kritik för sitt dribblande och sin ovilja att passa bollen i tid men med dagens 4 assist och ordnande av otaliga frisparkar så gav han verkligen svar på tal. Även plus till Kim Sörensen som gör en bra match som ytterback och till Bilal som gjorde en kanonmatch på den ovana mittbackspositionen. Bilal hade även äran att vara lagkapten vilket han klarade med bravur. Får väl slänga iväg ett plus även till Kevin som sätter 4 kassar från position som innermitt. Kevin visar att gamla måltakter fortfarande sitter i trots att han numera mestadels vaktar buren.

Referatet skrivit av Kevin

Av Bilal Assaf - 9 september 2012 00:49

Mörarp tog en skön seger och tre oerhört viktiga poäng när Össjö besegrades med 1-3 (0-1) borta under lördagsförmiddag.

Resultatet talar kanske inte direkt sitt korrekta talspråk, och 1-3 ser ut som en bekväm och enkel match, men det visar sig något helt annat. Mörarp fick det riktigt jobbigt i första halvleken och man kom inte alls till rätta vad gäller spelmässigt och position mässigt.  Planen var visserligen lite för kort vilket gjorde att ytorna minskade och vi blev alldeles för stirrade.

Mittenlaget Össjö kunde inte utnyttja vårt bedrövliga spel i förstahalvlek och de visade inget direkt hot mot oss, vilket vi ska vara glada för. Istället skulle Mörarp ta ledningen genom Kim Söderberg, Bilal Assaf får lyckosamt nog till en konstig passning som Kim Söderberg enkelt kan placera bollen i mål.  0-1 står sig i förstahalvleken som var en av dem sämre halvlekar Mörarp gjort i år.

I andra halvleken såg det i stundtals lite bättre ut och det fick man utdelning på, i den 52 minuten kom de härliga 0-2 målet som många var inblandade i, det börjar med Ali som satte fart i vänstrakanten innan inhopparen Japhet snorbollen och ett sådär misslyckat skott når Mörarps gamla räv Kim Söderberg som ännu en gång står på rätt position innan han trycker dit 0-2 målet.

Det skulle komma ett mål till som betydde hattrick för denna herre, en Inzaghi typ skulle jag nog uttrycka mig med att kalla honom. 0-3 målet kom genom att jalal snurrade ut sin motståndare innan han hittade rätt Kim Söderberg som slår till, denna gång med huvudet.

Slutminuterna blev lite oroväckande och hetsiga som slutar med ett rött kort till Össjö, men de får med sig ett mål som inte betydde som mycket för deras skull.

Även om inte spelet fanns där idag så visar vi iallafall mentalt att vi klarar av att vinna en sådan match då vi inte alls presterar vilket är starkt. Men det fanns några herrar som lyckas få lite mer än Godkänt. Både Marius och Mattias Davidsson visar goda egenskaper och bra försvarspel.  Även Micki davisson gjorde bra ifrån sig, det genom att ständigt löpa och skapa ytor för andra. Våra inhoppare Japhet och Kasim får för lite speltid för att bedöma sin helhet.  Kim Söderberg får bästa betyg med sina tre mål idag och leder Mörarps interna skytteliga.

Össjö Is – Mörarps IF 1-3 (0-1)

Målen, Mörarp: Kim söderberg

Av Bilal Assaf - 5 september 2012 10:59

Mörarp B fick med sig alla 3 poängen mot Hyllinge hemma på vidablick efter 1-1 i paus så stod Mörarp upp och vann till slut med 3-2. Gästerna hamnade gaska tidigt i underläge med 1-0 och lyckades inte få med sig några poäng.

Mörarp inledde B-lagsmatchen allra bäst det efter att 1-0 kom ganska så tidigt genom en rusch från Bilal Assaf på högra kanten som hittar Kasim Hamzi som visar sin förmåga att hålla bollen och krångla sig för bi ett antal spelare i straffområdet innan han placerar bollen i bortre stolpen.

Hyllinge visar dock att man är ett starkt lag och det dröjde endast 8 minuter innan deras första mål kom.  Visserligen genom en tabbe i försvaret lyckades Hyllinges anfallsspelare ta bollen och göra mål.

Mörarp försökte rulla boll men det blev några lånbollar som både hittades rätt adress och andra inte. 2-1 målet var just en sådan boll, denna gång från Kenny som hittade Kevin på djupet som enkelt kan placera bollen i mål.

Hyllinge reste sig och 2-2 målet kom genom en tveksam och omdiskuterad straff i den 54 minuten.  Det slets och kämpades hårt i närkamperna i andra halvleken för poängen, men det var Mörarp som vann striden efter en ganska så sen kvittering i den 80 minuten. Det var inget vanligt mål av Jalal Assaf, först en så fin tunnel i långsidan på straffområdet innan han dundrar in bollen i botrekrysset.

I slutminuterna var det dock Hyllinge som ägde mest boll för att få in en kvittering och Jonathan Sandberg stod för ett antal klass räddningar som höll oss kvar i matchen. Men Mörarp stod rätt och lyckades få med sig alla tre poängen i nöd och rop.

Både Tom Rydström som stod i första halvlek och Jonathan Sandberg i andra halvlek gjorde en mycket stabil insats.

Mörarps IF – Hyllinge GIF
Målen: Kasim Hamzi, Kevin Söderberg, Jalal Assaf
Varningar Mörarp: Ali Assaf, Tom Rydström, Jalal Assaf

Av Bilal Assaf - 3 september 2012 11:23

Mörarps tredje stora storseger den här säsongen när man igår krossade Torekov med hela 8-1 hemma på Vidablick. Visserligen missade man en rad solklara chanser, så var trepoängaren aldrig riktigt hotad.

Det är inget undantag att Mörarp inledde med första målet, visserligen dröjde det till den 24 minuten innan första målet kom och 6 minuter efter hade Mörarp gott upp till en 3-0 resultat mot Torekov.

Första målet var vansinnigt fint, Fady slår en långboll till Jalal Assaf som drar till på volley där kim Söderberg lyckas få in returen och 1-0 var ett faktum. Det dröjde inte länge innan andra och tredje målet kom, det i följd av ännu en perfekt hörna av Jalal Assaf där Marius får göra sitt första mål under året genom en perfekt nick som går in i mål. När en halvtimme hade spelats hade kim hunnit göra tredje målet.

Torekov bjöd inte mycket till spel och var aldrig ens i närheten att hota Mörarp men man får till ett mål i andra halvlek som betydde 3-1, men närmare än så kom aldrig Torekov och istället rann siffrorna iväg.

Mato Cosic visade igår många fina egenskaper och ställde Torekov i stora problem, genom att hitta adress på bollarna, perfekta lånbollar, instick och att själv skjuta skapade han rejäla problem för Torekov.

Mato var inblandat i dem flesta målen och hittade Nedim Hadzihasanovic som inte gjorde misstag när han sköt Mörarp till en 4-1 ledning. 5-1 målet stod han själv för när han prickskött från distans. Mato fick även avsluta målkallaset på ett konstigt 8-1 mål genom ett inlägg som turligt går in i mål.

Men innan dess hann både Mattias Janström placera in bollen i mål och lilla jag Bilal Assaf får även göra mitt första A-lags mål genom en rush på vänsterkanten innan jag själv kan placera bollen i mål.

Alla spelare stod för en mycket stabil insatts och man visar ännu än gång att vi är ett vinnande koncept och tillsammans är vi starka.