Mörarps IF - Laget i vårt hjärta

Direktlänk till inlägg 24 september 2012

Klara för division 6

Av Bilal Assaf - 24 september 2012 17:55

Det står nu klart att Mörarp spelar i Division 6 nästa år när man i lördags slog Hasslarp bort med 1-4. Mörarp gjorde en riktig stark förstahalvlek och gick upp till en 0-3 ledning samt en mindre bra andra halvlek, men det räckte till ett avancemang.



Det synes tydligt på alla spelare och ledare att det var en viktig match som väntade, man var taggade och motiverade till 100 % samtidigt som man var medvetna att det inte skulle bli en enkel match borta mot Hasslarp.


Det dröjde inte ens 1 minut innan första farliga chansen dök upp för ett så motiverat Mörarps IF, Fady fick till ett bra skott som går strax utanför krysset. Men Fady skulle replikera, det efter att Mickey vunnit duellen som hittar Fady som retfullt enkelt kan chippa in bollen i mål, 0-1 till Mörarp var ett faktum.


Det synes tydligt hur man kämpade tillsammans i första halvlek, Robin Mårtensson vann ständigt duellerna i mittfältet och det gjorde att man fick Hasslarp i obalans.  6 minuter efter stod det 0-2 till Mörarp på anslagstavlan.  Andra målet skulle bli ett riktigt fint mål av Mickey Davidsson, ett distans skott som oturligt nog touchar den på en Hasslarp spelare innan den dyker in i målet.


Det fanns några offside situationer där vi kunde gjort det bättre, för heta framåt gjorde att vi inte fick till några mål till. Men innan pausvilan var slut fick man till ett mål till som skulle betyda 0-3, Kim som inte gjorde mål fick istället bjuda på en fin assist, mellan 2 spelare som hittar Jalal Assaf som enkelt kan trycka dit 0-3 målet i botre stolpen. En stabil och godkänd förstahalvlen får man ändå säga.


Andra halvlek blev inte lika bra som första halvlek, Hasslarp som satte en mycket högre press på oss vilket gjorde att vi tappade vårt spel. Visserligen var mattan lite för ojämn och man halkade ibland men framför allt tappade man lite fokus på passningarna. Hasslarps press på Mörarp gav utdelning när en timme hade spelat, 1-3.


Det blev lite hetta disketioner men man höll huvudet kallt och fortsatte länge för att få dit ett mål till. Det fick vänta tills 88 minuterna innan målet äntligen kom, det genom att Rufki till slut fick in bollen i mål vilket skulle bli sita målet.


Ett lyckligt slut och en så efterlängtad uppflyttning bjöd spelarna och ledarna på vågen till vår kära lilla publik som stöttade oss.I omklädningsrummen kom vårt firande att explodera i alla fall av vissa spelare och ledare för den delen. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bilal Assaf - 9 maj 2015 17:14


Mörarp IF lyckades inte besegra bottenlaget Ekeby trots stort övertag av matchen och ett flertal målchanser, så lyckades Ekeby hålla igen resultatet till 2-2.    Mörarps IF gick för vinst mot bottenlaget Ekeby som inför matchen låg sist i tabelle...

Av Bilal Assaf - 3 maj 2015 16:25


Mörarps IF tog en viktig poäng det efter 2 sena mål hemma mot toppkonkurrenten Medina IF. Trots en tidig 0-1 ledning för Medina så höll det inte hela vägen.     Medina IF öppnade snabbast och starkast och fick en omdiskuterad straff redan efter...

Av Bilal Assaf - 25 april 2015 10:27


Det blev ett sanslöst målkalas när Mörarps IF tog emot FC Drottninghög för en skaplig publik i Vidablick. De vitklädda körde fullständigt över gästerna efter en ganska så jämn förstahalvlek, rann sedan siffrorna i väg i andrahalvlek och Mörarp tog en...

Av Bilal Assaf - 19 april 2015 12:54


      Mörarp fick med sig alla tre poängen borta i Kroppavallen efter en ganska så besvärlig match. Efter en udda halvlek lyckades man trots det vinna 0-2 i andra halvlek mot Kropps IF.     Strålande solsken lyste över Kroppavalen då ser...

Av Bilal Assaf - 15 april 2015 13:44

        Division 7 laget Mörarps IF skapade stora ”rubriker” efter att tränarna fick avgå med mindre än 3 veckor till seriepremiären.   Det har varit stor turbulens runt laget de senaste veckorna då tränarna fick avgå efter att ...

Ovido - Quiz & Flashcards