Mörarps IF - Laget i vårt hjärta

Alla inlägg den 17 september 2012

Av Bilal Assaf - 17 september 2012 19:01

Mörarp tog en ny viktig trepoängare i går mot Jonstorp, det efter att man lyckades vända i slutminuterna. En dramatisk match rakt igenom som innehöll många olika ingredienser.


Mörarp inledde som sagt riktigt bra och skapade många olika fina sekvenser som kunde ha gett resultat. Det dröjde till den 20 minuten innan man spräckte nollan för Jonstorp, det genom en hörna som David Ohlsson slår där han hittar Fady som nickar in bollen i mål.


Man varnade redan innan matchen för Jonstorps frisparksskytt Pontus Berg, som tidigare har nätat här på Vidablick och igår var det inget undantag att han skulle slå frisparkarna. I den 26 minuten kom frisparksläget som han tryckte in i botre krysset som betydde 1-1.

Jonstorp fick aldrig någon riktig målchans efter målet i förstahalvleken och istället var det Mörarp som var det bättre laget och kunde göra sitt andra mål när ca en halvtimme hade passerat. Det efter ett fint spel i vänstra kanten som lede till ett inlägg av Fady, där Mickey Davidsson står rätt placerad och kan enkelt trycka dit 2-1 målet.


Andra halvleken blev inte riktigt som man väntade sig, böljande spel och hårt spel reducerades till att Jonstorp fick 2 man utvisade, först i den 50 minuten efter 2 gula kort och i slutet av andra halvleken, även där 2 gula kort.

Även om Mörarp var en man mer i stort sätt i andra halvleken så var man ändå inte överlägsen. 2-2 målet skulle komma och även det på en frispark av Pontus Berg. Denna gång tryckte han ner bollen intill stolpen.


Jonstorp fick oss ur balans och det blev ganska så oroligt när Jonstorp lyckas ta ledningen med 2-3 på en halv

cykelspark. Men Mörarp gav aldrig upp och man kom att utjämna när Mickey Davidsson gav oss nya hopp när han stod för sitt andra mål i matchen genom en nick.


Hoppet slocknades ganska snabbt när ett självmål skulle komma i den 81 minuten och tränarstaben fick agera snabbt med några effektiva byten. Man började med att gå ner med en tre backlinje för att hämta upp underlägget och Kasim Hamzi fick äran att visa varför han ska vara med i A-laget efter att först blivit petad och sen inkallad.

Kasim Hamzi stod för både 4-4 målet och 5-4 målet näst intill på egenhand. Han räddade Mörarp genom sina 2 mål och gav oss nya hopp att vinna serien. Även ett stort plus till Mickey och Fady som gjorde att vi fick hoppet att leva. Denna gång var samtliga anfallare grunden varför man just vann denna match.


Mörarp IF- Jonstorp IF IK
Målen, Mörarp: Fady, Mickey, Kasim
Varningar, Mörarp: Mickey, Bilal, Jalal, Marius

Ovido - Quiz & Flashcards