Mörarps IF - Laget i vårt hjärta

Alla inlägg den 27 september 2012

Av Bilal Assaf - 27 september 2012 22:51

B-laget fortsätter att imponera stort när man igår besegrade Helsingborg City med hela 3-7 på Olympiafältet.  Det blev många mål och oväntade glada målgörare när man tog med sig alla tre poängen hem.

 


Efter att planen på Nowalla blev dubbelbokad flyttades matchen i sista stund till Olympiafältet där det skulle fajtas om poängen iallafall i första halvleken. Helsingborg City öste på redan från första minuterna och satte en mycket hög press på Mörarp.


Men det skulle vara Mörarps match och man gjorde ett tidigt mål, redan efter 10 minuters spel fick man dit 0-1 målet genom en utmärkt och snabb kontring, Nedim hittar Fady på djupet som fintar backlinjen och sedan som hittar Mahmod inne i boxen som enkelt kan trycka dit målet.


Mer mål från Mörarp sida blev det inte i förstahalvleken, efter många onödiga offside situationer och ett och annat friläge från Mörarp så kunde kanske tillställningen varit lite annorlunda. Men samtidigt som vi missar så skapar vi lägen vilket är positivt och bra, vilket kommer vissa sig i andra halvlek.


Men innan halvleken var slut så skulle City få ett mål innan pausvilan, det efter en hörna där vi ännu en gång inte kan hålla markeringarna.


Efter några kloka ord från ledarstaben under pausvilan så körde man i princip över motståndarna i andra halvlek och målen droppades in en efter en.


Ledningsmålet skulle komma av en så otippad och oväntad spelare från samtliga spelare och ledare, Kevin Blomgren, efter det att Fady ännu en gång assistera genom en klack till Kevin som är rätt placerad i straffområdet och kan göra det efterlängtade målet.


Mörarp får mer och mer kontroll över matchen och visar en stor och stark moral tillsammans, fast man får en hög press från City så löser man situationerna på bästa sätt. 10 minuter efter andra målet kom tredje målet, det efter en frispark av Mato som hittar Nedim på bakre stolpen som inte har några problem att sätta dit bollen från de avståndet.


1-4 målet skulle bli ett fint sammanspel mellan Tom Rydström och Jalal Assaf, efter ett par passningar mellan de, får Jalal tillbaka bollen och kan trycka dit bollen mellan målvaktens ben. Även 1-5 målet skulle jalal vara inblandad i, efter kalabalik i straffområdet så resulterade det till ett självmål.


Det blev 2 mål till från Mörarp, först ett mål av Philip Stolt som lugnt och säkert kan göra mål i öppen kasse och sedan får Nedim till ett ganska så fint mål, Fady som stod i centrum igår men sin teknik och stabilitet kan hitta Nedim som skjuter bollen i krysset. Helsingborgs City kunde göra två mål i slutminuterna, först klurig frisparkssituation och sedan ett kontrings mål.


I grund och botten gjorde vi en mycket god insatts och samtliga spelare höjdes från ledarstabensögon. Det var en seger som alla var medverkade i och ännu en gång är vi starkast tillsammans.  

Ovido - Quiz & Flashcards