Mörarps IF - Laget i vårt hjärta

Alla inlägg den 11 september 2012

Av Bilal Assaf - 11 september 2012 03:18

Imponerande storseger borta mot serieledarna!


Billesholms GIF B-Mörarps IF B 2-7 (1-3)

Målskyttar: Kevin 4, Fady 2, Nedim


Mörarp tog på söndagsmorgonen en överlägsen seger mot seriesuveränen Billesholm.


Matchen var egentligen aldrig spännande utan Mörarp styrde och ställde lite som man ville. Trots att Mörarps-spelet i den första halvleken gick mycket uppochned, kvalitetsmässigt, så kunde bortalaget gå till halvtidsvila med en säker 3-1-ledning.


0-1 Kevin, assist Fady:  

Fady snurrar upp en spelare på vänsterkanten och innan nästa BGIF-spelare hinner sätta in press så petar han bollen snett bakåt till Kevin. Kevin petar bollen i sidled förbi en spelare och drar på ett skott, stillastående, från 17-18 meter. Bollen får en lite wobblande bana och bollen går i vid första stolpen via målvaktens händer. Får nog betecknas som en målvaktstabbe trots rökaren.


0-2 Fady, assist Mato

Efter ett fint Mörarpsanfall så belönas man med en hörna. Mato tar hand om den och slår en perfekt boll mot första stolpen där Fady möter. Fady tränger sig mellan 2 BGIF-spelare och får en fot på bollen o styr den i mål från nära håll.


0-3 Fady, assist Robin

Efter ett brutet inläggsförsök från vänsterkanten så hämtar Robin upp tillbakastudsen. Robin vänder tillbaka upp från kortlinjen, runt en spelare, och får till ett perfekt inlägg in bakom BGIF´s backlinje. Där dyker Fady upp och stöter in bollen från nära håll, snarlikt så som han gjorde vid 0-2-målet. BGIF-spelarna skriker förgäves på domaren för att få det till offside men domarbeslutet var nog korrekt då BGIF-spelarna rusade upp för sent och misslyckades med sin offsidefälla.


1-3BGIF reducerar på en turlig frispark långt utifrån. Ett misslyckat skott tar på en täckande Matos häl och ställer Jonte i målet. Jonte hinner vända i luften men hinner inte riktigt dit för att rädda bollen.



Andra halvlek inleds lite som första halvlek såg ut, med taffligt spel. Spelet var böljande där inget av lagen kom till jätteheta chanser. Många misslyckade skott utifrån från båda lagen som inte vållade målvakterna några större problem.

Till sist fick dock Mörarp ordning på spelet och man spelade faktiskt ut serieledarna stora delar av andra halvlek. BGIF-spelarna blev frustrerade och började gnälla på domaren och skicka otaliga efterslängar mot MIF-spelarna. Under Mörarps fina spel i kombination med Billesholms tappade huvuden så kom också målen.


1-4 Nedim, assist Fady

1-4-målet var både avgörande och matchens snyggaste. Fady, som under matchen snurrat upp BGIF-spelare i mängder på kanten fick plötsligt lite ovan yta ganska centralt i banan. BGIF-försvararna backar bakåt när Fady stormar fram med bollen och de försöker göra sig beredda på en dribbling. Fady överraskar dock alla med att istället chippfösa bollen över de två backarna. Nedim kommer farandes på kanten och tar emot bollen i ett friläge. Det ser dock ut att vara en något misslyckad försa touch och Nedim ser ut att komma lite ur läget när målvakten rusar ut för att försöka avstyra. Precis när målvakten kastar sig ner mot fötterna så får Nedim iväg ett chippskott, från ca 12-13 meter, som går rakt in i bortre krysset. Mycket vackert!


2-4 

Nästan direkt efter avspark reducerar Billesholm. Efter ett misstag av Mörarp så får hemmalaget ett friläge och med en yttersida, ensam mot Jonte i målet, sätter man bollen säkert i mål.


2-5 Kevin, assist Fady

Fady dribblar av minst tre motståndare på högerkanten. När alla tror att chansen är borta och att bollen ska dribblas ut över kortlinjen till en inspark så lyckas Fady passa bollen snett inåt bakåt. Där möter Kevin som ropat och löpt sig fri från sin markering. Kevin skjute in bollen på ett tillslag, hårt och lågt vid första närmsta stolpen.


2-6 Kevin, assist Fady

Fady löper med bollen i liknande läge som när han passade Nedim vid 1-4-målet. Kevin står centralt och ropar på passning i sidled. När passen ej kommer så löper Kevin in bakom Fady och sedan på utsidan av motspelarnas försvarslinje. BGIF-spelarna som endast fokuserar på Fadys fötter missar att markera ut på kanten och Fady kan sticka in bollen mellan backarna ut till Kevin. Kevin tar emot bollen med ett tillslag och avslutar sedan snabbt och oannonserat med en yttersida vid första stolpen.

2-7 Kevin, utan assist

Efter hård press lyfts bollen in i straffområdet från vänsterkanten. Mörarp nickar mot mål men bollen tar på en motståndare och studsar rakt upp i luften. Kevin hoppar sedan upp på returen och når högre än sin markerande motspelare. Bollen sitter i nät vid målvaktens vänstra stolpe och Kevin fullbordar ett äkta hattrick med en ”kind”-nick.



Under matchens avslutande 10-12 minuter så skapas massor av chanser, främst av Mörarp som med lite skärpa borde gjort tvåsiffrigt denna match.

2-7 till bortalaget räcker dock gott och väl och resultatet visade verkligen sitt tydliga språk.

Det var klasskillnad denna morgon och Mörarp visar att den goda formen sitter i!


Extra plus denna match till Fady som med hela 6p (2+4) väl får ses som matchens lirare. Ett ständigt hot mot sina motspelare med sin vassa teknik och fysik. Fady får ofta kritik för sitt dribblande och sin ovilja att passa bollen i tid men med dagens 4 assist och ordnande av otaliga frisparkar så gav han verkligen svar på tal. Även plus till Kim Sörensen som gör en bra match som ytterback och till Bilal som gjorde en kanonmatch på den ovana mittbackspositionen. Bilal hade även äran att vara lagkapten vilket han klarade med bravur. Får väl slänga iväg ett plus även till Kevin som sätter 4 kassar från position som innermitt. Kevin visar att gamla måltakter fortfarande sitter i trots att han numera mestadels vaktar buren.


Referatet skrivit av Kevin

Ovido - Quiz & Flashcards