Mörarps IF - Laget i vårt hjärta

Alla inlägg den 14 september 2012

Av Bilal Assaf - 14 september 2012 21:47

Säsongen börjar närma sig sitt slut och det återstår endast 3 A-lagsmatcher respektive 3 B-lagsmatcher innan vi kan summera året som gått. Redan nu har vi en fantastisk positiv trend och för att minnas en förlust med A-laget måste vi gå långt tillbaka, närmare bestämt den 5 maj mot Kvidinge.


Sammanhållningen i gruppen är fantastiskt bra, vi stöttar varandra på ett postitvit sätt, både på träningarna och på matcherna vilket har skapat en bra stämning i gruppen. Vi är ett lag som vill vinna tillsammans, vi vill gottgöra varandra på planen och vi vill segla mot toppen tillsammans. Det är en av anledningarna varför vi har lyckats hitintills.


En annan nyckel till att vi har lyckats är att ledarstabben har skapat en grundide som har gott igenom till alla spelare, såsom a-lagsspelare till b-lagsspelare. Grundiden har varit att spela enkelt på marken med snabba sidoförflyttningar för att göra det svårt för motståndarna. (bakifrån – back-innermitt.-anfall) Vissa matcher har vi kunnat rulla ut våra motståndare genom vårt passningsspel andra matcher har inställning och attityd varit nyckel till vinsten.  (spelidén kommer jag komma in mer på efter säsongen)


Tittar man bara ett år tillbaka har numera truppen blivit större vilket har inneburit en konkurrens i stort sätt på varje position.  Att truppen blir större kan både vara positivt och negativt. De positiva är som jag redan nämnt, att det finns en konkurrans, det blir fler på träningarna som gör att ledarstabben kan ordna en bra träning men framför allt att det finns eller ska finnas hungriga taggade spelare som ska ge allt på varje situation, träning som match för att vissa varför man ska starta. Dem negativa sakerna är att det kan ta hårt på många spelare att inte bli uttagna eller att man ger upp och vill därifrån från klubben vilket ingen från laget eller ledarstaben vill.


B-laget har imponerat stort i år både spelmässigt och tabellmässigt ser riktigt bra ut. Föra året kom man sist i tabellen i och med att både Bosna och Strövelstorp utgick från serien. 


Klart att försvarspelet är den störta anledningen att vi har lyckats, duktig målvakt som läser spelet ordagrant och ett stabilt försvarspel har fungerat.  Jag kommer att komma in mer på det efter säsongen är avslutad.  Vi har dessutom många anfallare som kan avgöra en match.


På söndag blir en mycket viktig match, då vi inväntar Jonstorp på besök. Jonstorp som vi har haft problem att plocka full Pot mot, som i mina ögon har duktiga spelare. Om jag inte mins rätt så har dem duktiga energilöppande ungt lag plus en bra mittback som har ett bra skott.  Jonstorp är även bra på att försvara sig och det är mycket viktigt att vi inte låter dem komma till avslut och leda denna match. Skulle vi hamna i underläge kan det bli svårt att vända men vi har förutsättningarna. Extra viktigt att vi är med redan från start och kan få igång vårt spel.


Några glada och positiva nyheter är att Kvidinge plockade 3 poäng mot Bergandy och att Båstad förlorade mot Össjö med 1-3. Nu är det upp till oss att vinna mot Jonstop för att leda serien. 


Efter säsongen kommer jag gå in mer detaljerat på varför det gått så bra och vad som har gått mindre bra. 

Ovido - Quiz & Flashcards