Mörarps IF - Laget i vårt hjärta

Alla inlägg under augusti 2012

Av Bilal Assaf - 31 augusti 2012 13:33

Mörarps B-lag föll med 5-4 i en händelserik match borta mot Gantofta If under måndagskvällen. Det trots en tidig ledning för blåvita så höll det inte hela vägen.


Mörarp tog ledningen ganska tidigt genom Robin Mårtensson nickade in målet genom en perfekt hörna av Jalal Assaf. Men det höll inte länge innan Gantofta tryckte in både kvitteringen och reduceringen och gick upp till 3-1 när en halvtimme hade spelats. Mörarp lyckades ändå göra både 3-2 genom Robert Anderson och 3-3 genom Mickey Davidsson innan första halvleken var slut och inför andra halvlek var det helt öppen match om poängen.


I andra halvlek öppnade Gantofta bäst då man satte in kvitteringen till 4-3, men Mörarp kämpade hårt och slet en hel del vilket gav resultat då Fady lyckades placera bollen i mål. Men det var Gantofta som nådde sista räcket, 5-4 till Gantofta blev matchens sista. Det ska ändå påpekas att Mörarp hade en hel del chanser att (aven som i A-laget senast) avgöra matchen med ett antal mål. Skärpan och kvalitén saknades i vissa sekvenser.


Gantofta IF – Mörarps IF 5-4 (3-3)
Målen, Mörarp: Robin Mårtensson, Robert Andersson, Mikey Davidsson, Fady
Varningar, Mörarp: Jalal Assaf

Av Bilal Assaf - 27 augusti 2012 11:58


I en match som blev riktigt besvärlig och dessutom var jämn och spännande rakt igenom tog Mörarp en poäng borta mot Kvidinge.  Det efter att Kvidinge kvitterat i den 75 min som betydde 2-2 (1-2).



Mörarp tog ledningen ganska så snabbt, redan efter 5 min kom 0-1 målet i efterspelet till en hörna, David Ohlsson chockade alla när han skruvade bollen i mål.


Men det var hemma laget som såg starkast ut dem närmaste 30 minuterna och hotade oss ständigt genom olika sekvenser.Det såg alldeles för skakande och nervöst ut för Mörarp som inte kom rätt till i första halvlek och det utnyttja Kvidinge med att sätta 1-1 målet genom ett inlägg som nickades i mål.


Med dem avslutande 15 minuterna såg mycket bättre ut för Mörarp och man hittade stundtals tillbaka till sitt passningsspel, även fast man inte tog nytta av det så många gånger så blev spelet bättre. Det fick man utdelning på i den allra sista minuten av första halvlek då Kim Söderberg ännu en gång gör mål genom ett perfekt utspel av Mato som Kim tar emot och skjuter i mål.


I andra halvlek radade man på målchans efter målchans och man kunde stänga av matchen med både 1-3 och 1-4 men de ville inte säg för Mörarp eller för våra anfallare.  Istället kom 2-2 målet i den 75 min efter ännu en fastsituation, det efter en frispark som går in i mål.


Både laget jagade kvitteringen men de ville inte säg för någon av lagen och därmed blev det till slut delad pott något Mörarp inte var helt nöjda med. Men man håller ändå samma avstånd från Kvidninge i tabellen.



Kvidinge – Mörarps If 2-2 (1-2)
Målen, Mörarp: David Ohlsson och Kim Söderberg. Varningar, Mörarp: David Olsson, Kim Söderberg, Andreas Ekberg.

Av Bilal Assaf - 23 augusti 2012 12:54


Mörarp fortsätt i rätt spår efter ännu en storseger, denna gång med B-laget när man igår utklassade Vallåkra med hela 10-1 seger hemma på vidablick IP.  En mycket bra första halvlek la grunden till segern och Vallåkra var inte ens närheten att hota ett kraftigt Mörarps If.



Mörarp stod för ännu en fin bedrift och skapade oerhört många utmärkta sekvenser på ett fint etablerat spel. Man visade prov på sammaspelide som med A-laget respektive B-laget att man kan rulla boll och skapa utifrån det.


Ännu än gång öppnar Nedim Hadzihasanovic målkalaset med att göra första viktiga målet för Mörarps If som ledde till fortsatt mål regn. Kasim hamzi och Fady stod för 2 mål var och Tom, Ali och Jag (Bilal) stod för varsit mål.


Nedim Hadzihasanovic presenterade sig med att göra ett hattrick, ett tidigt i första halvlek som följde upp med ett distansskott som tar i ribba in eller ut men som godkändes och en enastående vänsterkott i andra halvlek som dundrar in i nättaket.  


Årets mål kan redan nu koras av många supportrar och kamrater, Ali Assaf dundrande nämligen in ett stenhårt skott från hela 30 meter som hamnade i bortre krysset.  Det är hans andra fullträff under hössäsongen och vi hoppas så klart på ännu en hit. 

Av Bilal Assaf - 19 augusti 2012 12:03


Det blev ett sanslöst målkalas när Mörarp tog emot Kropps IF på ett fullsatt Vidablick arena. De blåvita körde fullständigt över gästerna från början och efter ett mål ganska snabbt i första halvlek rann siffrorna i väg och Mörarp tog en förkrossande 13-0 seger(6-0).



Mer än 350 personer kom för att se ett dramatiskt derby på Vidablick men Kropps bjöd aldrig upp till något spel, istället stod Mörarp för en makalös prestation och gav nya hopp att ta hem serien.


Mörarp tog direkt tag i spelet och etablerade ett fint spel som gav grunden till den stora vinsten, redan efter ett par minuter satte Nedim Hadzihasanovic första målet som gav ny energi att fortsätta att ösa på och så blev fallet.  Micki Davidsson stod för 2 mål, Robin Mårtensson, Mato cosic, Mattias Janström, Jalal Assaf och Ali Assaf stod för varsitt mål och Kim Söderberg visade att gammalt är bäst med sina 5 mål igår.


Vi fick till några fina mål igår, ett av dem var Alis dunderskott från 30-40 meter som träffar bortre krysset och Jalals egna enastående prestation när han satte fart och dribblande för bi ett par försvarare innan han placerade bollen i mål.


Det är egentligen inte min ensak som spelare att bedöma hur mina lagkamrater sköter sig. Men när det gäller att hylla någon som förtjänar det så tar jag chansen att med några rader ösa beröm över en av mina Mörarpspelare.  David Ohlsson förtjänar det den här gången. Aggressiv, smart och rätt placerad allt som oftast.  Igår visade han sin snabbhet, sin förmåga att uppfatta saker snabbt med sina perfekta inlägg. Det blev hela 5 assist igår mott Kropp.


Även Robin Mårtensson förtjänar beröm, fysisk aggressiv spelare som ofta vinner boll i mittfältet gjorde det mycket bra igår och stod till och med för ett nickmål igår. Men alla spelare gjorde som sagt en stabil insatts igår och vi visar än en gång att vi är ett starkt lag tillsammans.


Av Bilal Assaf - 17 augusti 2012 15:39

Imorgon är det äntligen dags för ett gigantiskt derby då Mörarp står för motståndet mot seriens sämsta motstånd i år, Kropps Gif.  Hoppas på ett enormt tryck och en angenäm atmosfär imorgon kl 14:00 på vidablick.


Mörarp: Den ovan nämnda energin visar sig återigen på gårdagensträning, bra fart, hög intensitet och högt tempo, härlig inställning från samtlig och en allmän väldigt positiv atmosfär var det igår. Vårt självförtroende måste vara på topp efter att vi lyckades vända en 3-1 underläge till en osannolik vändning till 3-4 i andrahalvlek.


Tyvärr blev det inte lika goda nyheter när B-laget mötte Botan, iallafall inte siffrigt mässigt, (1-5) 1-6 slutade matchen med och dessutom åker målvakten Jonathan Sandberg på ett rött kort. Men vi gör ändå en bra match och visar att vi vågar rulla boll speciellt i andra halvlek då vi höjer oss ett snäpp. Klart att notera är att Botan ställde upp med sitt A-lag.



Kropps Gif: Tabellmässigt och spelmässigt är Kropps Gif årets sämsta lag hitintills i division 7, även om det är hårt och kanske inte så godhjärtat sagt så är det iallafall sant. Det blev hela 0-12 senast när dessa lag stod säg samman i våras och det krävs en hel del för att kropps ska kunna ens mäta sig med Mörarp. Men fotboll är inte alltid rättvist så det gäller även för Mörarp att visa vägen varför man ligger där man ligger i tabellen.

Av Bilal Assaf - 12 augusti 2012 13:56

Efter vinsten mot Väsby har jag, Christian Krüger, fått äran att skriva en rapport av matchen.


En match som inledningsvis dominerades av Mörarp som därav tog ledningen med 1-0 efter 15 minuter. Målet tar sin grund i en direkt återerövring av bollen, långt upp i banan. Bollvinnaren Nedim lyckas få loss bollen ur situationen och levererar den till Jalal som därefter kan slå ett utmärkt inlägg till Mickey som elegant använder sin förmåga i luftrummet och 1-0 är ett faktum. 


Efter målet verkar Väsby växla upp i tempo och använder sitt omställningsspel, som Mörarps backlinje har svårt att hantera. Väsby etablerar ett bra spel och avslut med hjälp utav fina löpningar samt instick från deras forwards. Väsby skaffar sig ett stort övertag och kan därmed trycka in både en kvittering och ledning när en knapp halvtimme har passerat. När lagen går till halvtidsvila har Väsby gått upp till 3-1 och läget ser hopplöst ut för ett håglöst Mörarps IF.


I halvlek måste tränare Torbjörn Johansson ha väckt liv i spelarna, för det var ett helt nytt Mörarp som kom ut för de avslutande 45 minuterna. Mörarp behövde en tidig reducering för att ingjuta nytt hopp i spelarna. Så blev också fallet. Vändpunkten blev en förgyllande frispark av Fady, som borrade sig upp i krysset, otagbart för den duktige målvakten i Väsby. Frisparksmålet gav ny gnista till matchen och Mörarp visade att man inte var nöjda. 20 minuter in i andra halvlek ger Mörarps press och fina spel resultat ännu en gång. Fady rycker sig loss och efter ett mer eller mindre misslycklat skott kan anfallspartnern Kim Söderberg peta in bollen. Laget visar stor karaktär, vilja och hunger när man inte backar hem och satsar på en poäng, utan fortsätter sitt magnifika anfallsspel, som tidigare under säsongen har lett till många oförglömliga ögonblick. Efter ännu en tilltrasslad situation kan Jalal, efter en fin aktion, slå ytterligare ett bra inlägg där brodern Ali kan styra in det förlösande och ack så efterlängtade och välförtjänta ledningsmålet. 4-3. I slutminuterna utsätts Mörarp för ett övertag av Väsby, men man rider ut stormen och vinner den jämna bataljen som utspelar sig på det sensommarvarma Alströmmervallen.


Tre visdomsord att ta med sig inför framtiden: Kampvilja, Solidaritet, Hjärta.



Matchens lirare:

Fady Jacob.


Matchens höjdpunkt:

Domarens slutgiltiga signal som förkunnade att matchen var över och Mörarp hade segrat.


Matchens roligaste:

Tobbes segerbröl framför den mindre intelligente väsbytränaren Ove. En intern fejd mellan två topptränare hade fått sin segrare.


Skribent: Christian Krüger 

Medskribent: David Ohlsson 

Av Bilal Assaf - 11 augusti 2012 01:05


Mörarp: Det är synnerligen en viktig match för oss att plocka hem tre poäng för att inte halka efter i toppstriden. Det är nu det gäller för oss att vakna till liv och inse att vi måste höja oss och visa både mentalitet, pondus och viljan att slåss om dem där 3 poängen det gäller mot Väsby. Vi kan mycket mer än vad vi visade senaste matchen, det gäller bara att vi måste tro på oss själva och visa att vi är ett starkt lag tillsammans.




Väsby vann övertygad mot mittenlaget Jonstorp med 2-1 och ligger 2 i serien, endast 1 poäng efter serieledande Bergandy. Väsby är ett starkt lag på pappret i division 7 men frågan är om inte vi är ett snäpp vassare än dem. Det är bara att bevisa imorgon vem som starkast på tron att leda serien i div 7. 




 

Av Bilal Assaf - 4 augusti 2012 17:20

Mörarp tog 1 poäng när gästande Alexander den store kom på besök hemma på vidablick efter en ganska så besvärlig match. Det efter en sen kvittering av Alexander som betydde 1-1.



Båda lagen bjöd tyvärr inte mycket till spel i den första halvleken, ingen av lagen spelade tillräckligt bra, Alexander försökte oftast hitta ett långpass upp till anfallarna men lyckades dock inte komma igenom så många gånger. Mörarp hittade inte sitt passningsspel som man många gånger har sätt under vårsäsongen och man kom inte till sin standard vilket gjorde att man inte kunde spela ut motståndarna. 



Men det fanns enstaka sekvenser när vi höjde tempot, lyckades utmana och komma förbi Alexander då blev det som oftast målchans. Så kom även målet till och det var inte vilket mål som helst, Fady lyckades trånga sig förbi en två spelare och oväntat sköt han på mål som skruvade sig i bortre stolpen. En fin delikatess av Fady och en hyffsad bra debut får man ändå säga. Alexander fortsatte med sina långbollar upp till sina anfallare som denna gång fick med sig en hörna som dem lyckades att sätta ditt i den 80 min.  Alexander fick även ett bortdömt mål och en ribba men närmare än så kom inte båda lagen och det slutade 1-1.



Dagens lirare: Ali och kevin.

Ovido - Quiz & Flashcards