Mörarps IF - Laget i vårt hjärta

Alla inlägg den 12 augusti 2012

Av Bilal Assaf - 12 augusti 2012 13:56

Efter vinsten mot Väsby har jag, Christian Krüger, fått äran att skriva en rapport av matchen.


En match som inledningsvis dominerades av Mörarp som därav tog ledningen med 1-0 efter 15 minuter. Målet tar sin grund i en direkt återerövring av bollen, långt upp i banan. Bollvinnaren Nedim lyckas få loss bollen ur situationen och levererar den till Jalal som därefter kan slå ett utmärkt inlägg till Mickey som elegant använder sin förmåga i luftrummet och 1-0 är ett faktum. 


Efter målet verkar Väsby växla upp i tempo och använder sitt omställningsspel, som Mörarps backlinje har svårt att hantera. Väsby etablerar ett bra spel och avslut med hjälp utav fina löpningar samt instick från deras forwards. Väsby skaffar sig ett stort övertag och kan därmed trycka in både en kvittering och ledning när en knapp halvtimme har passerat. När lagen går till halvtidsvila har Väsby gått upp till 3-1 och läget ser hopplöst ut för ett håglöst Mörarps IF.


I halvlek måste tränare Torbjörn Johansson ha väckt liv i spelarna, för det var ett helt nytt Mörarp som kom ut för de avslutande 45 minuterna. Mörarp behövde en tidig reducering för att ingjuta nytt hopp i spelarna. Så blev också fallet. Vändpunkten blev en förgyllande frispark av Fady, som borrade sig upp i krysset, otagbart för den duktige målvakten i Väsby. Frisparksmålet gav ny gnista till matchen och Mörarp visade att man inte var nöjda. 20 minuter in i andra halvlek ger Mörarps press och fina spel resultat ännu en gång. Fady rycker sig loss och efter ett mer eller mindre misslycklat skott kan anfallspartnern Kim Söderberg peta in bollen. Laget visar stor karaktär, vilja och hunger när man inte backar hem och satsar på en poäng, utan fortsätter sitt magnifika anfallsspel, som tidigare under säsongen har lett till många oförglömliga ögonblick. Efter ännu en tilltrasslad situation kan Jalal, efter en fin aktion, slå ytterligare ett bra inlägg där brodern Ali kan styra in det förlösande och ack så efterlängtade och välförtjänta ledningsmålet. 4-3. I slutminuterna utsätts Mörarp för ett övertag av Väsby, men man rider ut stormen och vinner den jämna bataljen som utspelar sig på det sensommarvarma Alströmmervallen.


Tre visdomsord att ta med sig inför framtiden: Kampvilja, Solidaritet, Hjärta.



Matchens lirare:

Fady Jacob.


Matchens höjdpunkt:

Domarens slutgiltiga signal som förkunnade att matchen var över och Mörarp hade segrat.


Matchens roligaste:

Tobbes segerbröl framför den mindre intelligente väsbytränaren Ove. En intern fejd mellan två topptränare hade fått sin segrare.


Skribent: Christian Krüger 

Medskribent: David Ohlsson 

Ovido - Quiz & Flashcards